Bijen en Honing Wendezoele

Imker en vrijwilliger Hennie Keizers is er helemaal klaar voor. De eerste honing van het jaar is gereed om geoogst en geslingerd te worden.

Als de zon gaat schijnen en de temperatuur gaat omhoog dan worden de bijen wakker en krijgen de voorjaarskriebels. Ze gaan naar buiten en zoeken nectar in de voorjaarsbloemen en bloesems in de nabije omgeving. Een nieuw seizoen voor de bijen is dan begonnen.

De themaweek bijen en honing is een mooie gelegenheid om bezoekers mee te nemen in de wereld van bijen en honing.

Imker Hennie Keizers laat samen met collega-imkers van de Bijenvereniging Hengelo e.o. zien hoe de honing uit de raten wordt verwijderd. Ondertussen vertelt hij over bijenvolken, hoe ze met elkaar communiceren en het belang van bijen als het gaat om bestuiving van bloesems.

Voor basisschoolkinderen is het goed te begrijpen en valt er veel te leren. Proeven mag en volgens kenners is dit de lekkerste honing van het jaar.

De bijen van de Wendezoele halen alle nectar binnen een straal van 1,5 km uit een zeer grote diversiteit aan planten en bomen op het landgoed Twickel. Dit zorgt voor een gevarieerde smaak en verschil tussen de voorjaars- en zomerhoning. Echte Wendezoele honing onderscheidt zich van commerciële producten omdat zij puur en “onversneden” is, dus vrij van toevoegingen of honing van elders. Veel trouwe gebruikers laten weten dat ze baat hebben van Wendezoele honing bij hooikoorts. De potten honing zijn te koop.

Ook voor basisschoolkinderen is het goed te begrijpen en valt er veel te leren!

Of bekijk de website www.wendezoele.nl/bijen_honing.html

Wanneer

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs
  • € 1,50 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)

Donateurskaart volwassenen : € 15,00
Donateurskaart kinderen : € 5,00
Gezinskaart : € 20,00
Een donateurskaart biedt het gehele jaar tijdens
openingstijden gratis entree voor de kaarthouder en een introducé.

Locatie

Museumboerderij Wendezoele

Adres
Twickelerlaan 14, 7495VG Delden
Telefoon
074-3762699
E-mail
Website
www.wendezoele.nl

Tip je vrienden

facebook twitter