Film | Westside Story (2021 Steven Spielberg)

Het is belangrijk te vermelden dat Spielbergs versie geen remake is van de oorspronkelijke film. De filmmaker nam bewust de theatermusical als uitgangspunt.

Wie de klassieke film goed kent, kan zich dus afvragen of er muzieknummers zijn uitgegooid (om er later achter te komen dat ze elders in het verhaal alsnog opduiken).

Ook de Latijns-Amerikaanse cast krijgt een veel grotere rol. Er wordt veel, heel veel Spaans gesproken en het was Spielbergs uitdrukkelijke instructie om dit niet te ondertitelen. De context is echter voldoende om er chocola van te kunnen maken ook als je het Spaans niet machtig bent.

West Side Story speelt zich af in het New York van de late jaren vijftig. De buurt is het slachtoffer van de vernieuwing of wat we nu als gentrificatie zouden kwalificeren. Alleen de winkel van de bejaarde Valentina - een nieuw geschreven rol van Rita Moreno, die een Oscar won voor beste vrouwelijke bijrol in de originele film - houdt dapper stand. De wijk gaat gebukt onder de strijd tussen twee jeugdbendes. De Puerto Ricaanse Sharks vechten voor een plek in de maatschappij en staan lijnrecht tegenover de met leren jasjes getooide Jets. Oud-Jetslid Tony is net vrijgelaten uit de bak en wil een rustige nieuwe start maken. Dan gebeurt het onvermijdelijke: tijdens een schoolfeest wordt hij stapelverliefd op de Puerto Ricaanse Maria.

Filmhuis Alleman
Filmhuis Alleman

Wanneer

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Locatie

De Reggehof

Adres
De Höfte 5, 7471DK Goor
Telefoon
0547-284888
E-mail
Website
www.reggehof.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter