Goorschen Wijzen

Brouwerij De Olde Bandiek uit Goor brengt vierde speciaalbier op de markt: Goorschen Wijzen. Dit speciaal biertje mag je niet missen deze zomer!

Afgelopen lente vloog het biertje Lentebloezem de deur uit, nadat ook 'n DIVA veur oe en Ghoorse Bock (winterbokbier) al een succes bleken. Inmiddels is er een zomerse opvolger: De Goorsche Wijzen is het vierde speciaalbier van deze lokale en jonge brouwerij.

De weizen is gebrouwen met uitsluitend hop water, gist en mout zoals een weizen hoort te worden gemaakt, zonder toevoeging van kruiden of specerijen. Door gebruik te maken van pilsmout, viennamout en tarwemout heeft dit biertje een volle en romige schuimkraag en is de smaak zacht, romig, met weinig bitterheid. Het alcoholpercentage is 5,6%.

De officiele verkoop start vanaf 28 juni. Bestellingen kun je plaatsen via deoldebandiek.nl of sprint naar Albert Heijn Brandenbarg aan het Weversplein of één van de zeven vestigingen van Jumbo Leussink in de regio, waaronder die in Goor aan de Van Kollaan.