Slagerij Kastelein Beste Traiteur van het jaar 2022!

Slagerij Kastelein uit Diepenheim is uitgeroepen tot beste Traiteur van het jaar. Na een spannende finaleronde is 24 januari bekend geworden dat Kastelein zich in 2022 Traiteur van het jaar mag noemen. De traiteurproducten behoren tot de beste van heel Nederland, waardoor zij het hele jaar rond met trots de titel ‘Beste Traiteur van het jaar 2022’ bij zich mogen dragen!

De titel wordt uitgegeven door Stichting het Worstmakersgilde, die zich ten doel stelt het ambacht van de slager hoog te houden. In het afgelopen voor- en najaar zijn een groot aantal producten afgehaald bij meer dan 150 deelnemende slagerijen en gekeurd door keurmeesters van het Worstmakersgilde.

Hier zijn uiteindelijk 20 genomineerden uit voortgekomen, waaronder Slagerij Kastelein. Na de twee keuringrondes zijn er tijdens de allesbeslissende finale ronde afgelopen maand nog eens een aantal producten afgehaald. De producten zijn onder andere gekeurd op uiterlijk, smaak en structuur, maar vooral met de gedachte: ‘Is het een lekker product voor de consument?’.

Na het keuren van de laatste producten is Slagerij Kastelein als beste Traiteur naar voren gekomen! Slagerij Kastelein is een ambachtelijke slagerij met eigen worstmakerij. Ambacht en dierenwelzijn staan al jaren hoog in het vaandel. Alleen het beste is goed genoeg en dat vindt je terug in alle producten: van het rundvlees tot de eigengemaakte vleeswaren, worstsoorten en maaltijden.

Het team van Kastelein is enorm trots op hun behaalde titel en het grote aantal producten die ze zelf maken. De komende weken zal in de slagerij uiteraard extra aandacht worden gegeven aan de lekkerste traiteurproducten van heel Nederland.

Over de productkeuringen: het team van erkende keurmeesters bestaat uit gecertificeerde slagers en oud-slagers. Zij beoordelen producten als worst, vleeswaren en maaltijden volgens een vast protocol op diverse vaktechnische- en smaakaspecten. Doordat Slagerij Kastelein constant bezig is met het maken van lekkere en ambachtelijke producten, is deze titel een bekroning op hun werk.