Uitnodiging: inspiratieavond verduurzamen evenementen Hof van Twente

Hof van Twente telt het jaar rond 900 evenementen! Daar zijn we trots op! Bij het organiseren van evenementen – groot en klein – moet je met veel aspecten rekening houden. Van vergunningen tot afval, van inschrijvingen tot alcoholbeleid, etc. Tegenwoordig hoor je steeds meer dat ook duurzaamheid een steeds belangrijker onderdeel wordt. Maar wat houdt dat dan in?

Uitnodiging 9 september
Als gemeente vinden wij het belangrijk dat we met elkaar verduurzamen, daar horen ook al die mooie evenementen bij die in Hof van Twente worden georganiseerd! Wij willen de evenementen in de Hof op weg helpen met wat je concreet kunt doen. We organiseren daarom een inspiratie-avond voor alle organisatoren. Bij deze willen we jullie dan ook van harte uitnodigen voor een bijeenkomst op maandagavond 9 september vanaf 19.00 in het gemeentehuis.

Inspiratie én praktische tips
De avond is bedoeld om inspiratie te geven, maar ook om van elkaar te leren. Namens de gemeente zijn aanwezig: burgemeester Ellen Nauta, Lisette Bongers namens evemenentenvergunningen, Marianne Hutten namens duurzaamheid, Jeanet van der Kraats namens afval en Evelien Meijer namens HofMarketing. Daarnaast zijn verschillende deskundigen aanwezigen om te vertellen wat je kunt doen: van mobiliteit tot afval, van energie tot eten. Gezien de vragen die wij nu al merendeel binnenkrijgen, verwachten we dat het accent zal liggen op afval, met name het bekergebruik. We willen de avond inspirerend en heel praktisch maken, zodat je met praktische tips naar huis gaat!

Aanmelden en suggesties
Wij hebben zelf een programma samen gesteld, maar aanvullingen zijn altijd welkom. Van elkaar leren we immers het meest! Heb je zelf een vraag rondom dit thema, laat het dan vooraf weten, dan kunnen wij dat voorbereiden. Organiseer je zelf een evenement en wil je jouw ervaring/kennis delen rond dit thema met de aanwezigen, dan horen we dat ook graag. Vooraf aanmelden wordt gewaardeerd; vermeld daarbij het aantal personen en namens welk evenement. Voor aanmelden, vragen/suggesties kan je contact opnemen met Marianne Hutten: duurzaamheid@hofvantwente.nl, 06-41008824.

Wij zien uit naar jullie komst en naar een inspirerende avond!