Uitbreiding aanbod voor groepswandelingen in Delden met Kerkenpad

In het centrum van Delden staan twee prachtige kerken, elk met een eigen historie en bijzondere kenmerken. Deze zomer gaat het VVV Gidsenteam Delden graag met u op pad om u rond te leiden en het verhaal over deze religieuze gebouwen te vertellen. Het Kerkenpad Delden bestaat uit twee wandelingen en is beschikbaar voor groepen.

Kerkenpad Oude Blasius
De Oude Blasius is te vinden in het historische centrum van Delden. U krijgt hier een uitgebreide rondleiding van ca. 90 minuten om én in de kerk. De Oude Blasius werd voor het eerst vermeld in het jaar 1118 en was gewijd aan de heilige Blasius. Na de reformatie is deze kerk toegewezen aan de protestanten. Een bezoek aan dit Rijksmonument met z’n vele historische elementen is beslist de moeite waard!

Kerkenpad Nieuwe Blasius
Of neem deel aan het Kerkenpad van de Nieuwe Blasius. Deze rooms-katholieke kerk, gewijd aan de heilige Blasius, is gebouwd in de jaren 1872-1873. De gids vertelt u het nodige over deze kerk, gebouwd in neogotische stijl met een toren van bijna 70 meter hoog. Natuurlijk is er een rondleiding in het kerk zelf en bewonderen we de vele kunstschatten, waaronder gebrandschilderde ramen. De Nieuwe Blasius is ook een Rijksmonument. Deze wandeling duurt ook ongeveer 90 minuten.

Overige wandelingen
Naast het Kerkenpad verzorgen de gidsen ook de historische stadswandeling en de kunststappenroute.

Meer informatie of reserveren?
Neem dan contact op met het VVV Informatiepunt bij The Readshop Express in Delden, Langestraat 19, info@visithofvantwente.nl of telefonisch 074-03766363