Lancering nieuwe fietsroute Diepenheim

Alles draait om de molen. Dat is de titel van een nieuwe fietsroute in Diepenheim, die Tweede Paasdag tijdens de Open Bedrijvendag Diepenheim werd gelanceerd. De fietsroute, een initiatief van het Toeristisch Platform Diepenheim en HofMarketing, staat in het teken van de 850ste verjaardag van watermolen Den Haller.

Ondanks zijn hoge leeftijd is deze nog altijd springlevend. Dart is te danken aan een goed rentmeesterschap van de vrijwillige molenaars. Zij geven ook uitleg waarom de molen zo vaak met de billen bloot moest. De ruim 25 kilometer lange fietsroute leidt langs sporen uit een rijk Diepenheims verleden van maar liefst vier watermolens en negen domeinboerderijen. Deze boerderijen hadden onder de Heerlijkheid Diepenheim de verantwoordelijkheid om de molen draaiende te houden.

De fietser zal zich telkens verwonderen over het fraaie parklandschap en het oude hoeven landschap van Markvelde. Ze worden doorsneden door de meanderende beekjes van de Regge, Diepenheimse Molenbeek en Schipbeek. Onderweg valt er genoeg te beleven met verrassende afstappunten en picknicktafel. De route eindigt bij het Ottenhuis, waar tot en met 5 mei 2019 de gelegenheid bestaat om een jubileumtentoonstelling over Old Deep’n te bekijken.

De fietsroute Alles draait om de molen is vanaf deze week verkrijgbaar bij het VVV Informatiepunt Diepenheim. Start- en eindpunt is bij Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat te Diepenheim. De route is alleen met de routebeschrijving te fietsen.