Blogger en vlogger Mirre op Reis in Hof van Twente!

Mirre was in het najaar 2018 op reis in Hof van Twente. In acht dagen heeft ze de veelzijdigheid van de prachtige Hof van Twente ontdekt en is ze in alle kernen geweest. Zo heeft ze gewandeld door de kasteeltuin van Twickel en Museum No Hero bezocht, getoerd in een oude eend langs de Diepenheimse galerieën en trekker gereden rijden bij de boer en wijn gedronken bij Wijngaard Hof van Twente.

Bekijk hier de film van Mirre op Reis in Hof van Twente.

Kasteel Twickel en Museum No Hero in Delden
De eerste dag begon Mirre in Delden op de mountainbike naar Kasteel Twickel en museum No Hero en slapen in een mooie Bed & Breakfast. Hof van Twente is rijk aan prachtige kastelen, waaronder kasteel Twickel hier heeft Mirre tegen een kleine vergoeding rondgelopen in de kleurrijke tuinen. Ook kan je er heerlijk wandelen en fietsen rondom het landgoed van Kasteel Twickel. Een lekkere lunch bij D-licato en door naar het museum No Hero, de Rentmeesterij van Kasteel Twickel. Museum No Hero heeft afgelopen april 2018 zijn deuren geopend. Het museum bevat de kunstcollectie van Hartman-eigenaar Geert Steinmeijer. Hij verzamelde dertig jaar lang kunst uit alle hoeken van de wereld, een zeer gevarieerde collectie! Daarna is het tijd om te dineren bij Brasserie de Zwaan, dit restaurant was vroeger een herberg en stond vlak buiten de stadspoort van Delden. Vervolgens slapen bij B&B Den Soeten Inval, bij deze gezellige B&B bij Peter en Marcel voel je je direct thuis. Zij kunnen je alles uit de omgeving vertellen, een perfecte uitvalsbasis voor uitjes in deze omgeving.

't Stedeke: Diepenheim
Dag 2 is aangebroken en deze staat in het teken van één van de acht middeleeuwse steden in Twente. Diepenheim kreeg de bijnaam Stedeke, omdat het qua inwoners de kleinste Twentse stad is gebleven. Ook staat het stadje bekend om maar liefst zes kastelen die het omringen. Mirre mocht helpen bij Joke en Jan met hun melkveehouderij. Ze wonen in Diepenheim en hebben 120 melkkoeien en kalveren. De boerderij is al generaties lang in de familie. In de toekomst willen ze een vakantiewoning openen, waarbij je mag meehelpen met verschillende taken op de boerderij als het meezit is de accommodatie volgend jaar geopend. Vervolgens aangekomen op Erve Bonkert "Woeste Wieven" vroeger was dit een kloosterboerderij. De Woeste Wieven is een (groeps-)accommodatie, vergaderplek en een plek om samen naar mini-optredens van sing-songwriters te luisteren. In de accommodatie is geprobeerd om alles zo duurzaam mogelijk te maken en zoveel mogelijk hergebruiken. In de avond kwam er een band optreden, een rock-opera met zang, video en een danseres.

Met de Huifkar Bentelo verkennen
Na een heerlijk uitgebreid ontbijt gaat Mirre verder op de fiets naar Bentelo door de weilanden en het andere moment door het bos, met onderweg een groene specht die langs vliegt en een eekhoorn die wegschiet. Bij de huizen staan schapen en her en der worden sierpompoenen verkocht. Bij de Wijngaard Hof van Twente wordt Mirre ontvangen met een kop koffie en een stukje krentenbrood en even later staat de Huifkar van Rob Kleinsman klaar. Rijden door het coulisselandschap van Hof van Twente, achter elke bomenrij schuilt weer een nieuwe verrassing. Een tussenstop bij B&B Erve de Bosch van Jan en Connie waar de koffie klaar staat met daarop volgend een rondleiding. Eenmaal terug bij de Wijngaard Hof van Twente wordt er een rondleiding verzorgt en uitleg gegeven over het maakproces van de wijn en natuurlijk één van de wijnen proeven, Johanniter Federweiser. Het is heerlijk, en dat van Nederlandse bodem! Zegt Mirre. In de avond overnacht Mirre in Hotel Hof van Twente in Hengevelde, eigenaresse Sylvia Pierik helpt bezoekers graag om uitjes te plannen.

Op de fiets door Hof van Twente
De zeskastelen fietsroute zegt het al, je fietst langs zes kastelen rondom Diepenheim. De route begint bij Watermolen Den Haller, deze ligt aan de Diepenheimse Molenbeek en is vermoedelijk de oudste bestaande watermolen van Nederland! Het eerste Kasteel is Kasteel Warmelo, in de zomer is dit één van de grote publiekstrekker vanwege de zandsculpturen. De volledige route kan je kopen bij een van de VVV-informatiepunten. Deze week start de Herfst Fiets4daagse in Goor. De start is in de Reggehof, er wordt koffie en thee geschonken met een optreden van een jazz-band. Zodra de klok één uur slaat, staat iedereen op om de fietsen te pakken voor een tocht van 30 kilometer op basis van fietsknooppunten. Hiermee kun je eindeloos veel variaties maken. Door het bos, fietsen langs het water en kom je talloze kastelen tegen. Tijdens de fiets4daagse kun je dagelijks kiezen voor drie afstanden: 35, 50 of 70 kilometer. Mirre heeft trek gekregen na het fietsen, en fietst naar het Engelse theehuis, de Hoestinkhof in Markelo. Voor een lekkere High Tea met een bloesemthee. Als slot een overnachting op Erve de Bakker in Markelo, het erf bevindt zich aan de rand van het landgoed van Kasteel Westerflier.

Kunstmoment Diepenheim met Duckville
De dag begint bij LekkerLeuk in Goor, met een cappuccino en een stukje chocoladefudge met cranberries (specialiteit van het huis). Deze week vindt het evenement Kunstmoment Diepenheim plaats. Een groot evenement op verschillende plekken in Diepenheim met schilderijen, beeldjes, sieraden en andere kunststukken zijn te bewonderen bij mensen thuis in hun woonkamers, schuurtjes en tuinen. Dit doet Mirre samen met Henny, organisator van het Kunstmoment in stijl. De route wordt afgelegd in een groene eend van Duckville. Een uit de hand gelopen hobby, bij Duckville kun je nu één of meerdere van de 13 eenden huren en als je wil kan je een picknickmandje meenemen van de Hoestinkhof. Diepenheim staat bekend als het kunststadje, begonnen in 1990 opgericht door twee kunstliefhebbers. Nu is het verder uitgegroeid en kun je op heel veel plaatsen kunst bekijken. De overnachting vindt vandaag plaats op de campercamping Ravenhorst bij Harry en Henny. Voordat Mirre gaat slapen rijdt ze met de groene eend naar Goor voor een chique diner bij Restaurant An d' Olde Putte. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 30 jaar en vrijwel alles dat je op je bord krijgt, komt rechtstreeks uit eigen tuin.

Schaapskudde de Borkeld en de Goastokwandeling
Dag 6, met het groene eendje naar de Schaapskudde in Borkeld. Maar eerst een ontbijtje bij Bakkerij Nollen in Goor. In Hof van Twente staat Bakkerij Nollen bekend om de heerlijke krentenwegge. Ze maken naast krentenwegge ook geboortewegge, abrahamwegge en sarahwegge. De volgende stop is de Borkeld, een natuurgebied van 550 hectare groot. Je kunt hier eindeloos wandelen, fietsen en mountainbiken. Daarna op bezoek bij Herberg de Pot, ook een familiebedrijf. Al zeven generaties lang in de familie en is in het begin een café geweest voor mensen die met paard en wagen op doortocht waren. Nadien kan je vanaf hier een Goastokwandeling doen. Een route van zes á zeven kilometer door bossen en weilanden. Het idee van de Goastokwandeling is, dat je de Goastok meeneemt waar mensen vroeger op zondag meegingen wandelen. Het is een stok van sleedoornhout met een handvat van ganzenpennen en paardenhaar. Vanavond slaapt Mirre in het landgoedappartement Twentekiek, bij familie Oude Hesselink.

WC-borstelwerpen bij Twentekiek
Na een lekker ontbijt bij Twentekiek is het tijd voor WC-borstelwerpen. Anita Hesselink heeft het zelf verzonnen, jaren lang hadden ze het klompjesgolf en vonden het tijd voor iets nieuws. En dat is gelukt, het spel gaat als volgt: de groep wordt verdeeld in twee groepen. Beide groepen gooien de borstel richting de toiletpot. Je moet in zo min mogelijk aantal beurten de borstel in de pot gooien. Zodra dat is gelukt, ga je door naar de volgende pot. Daarna is het tijd om weer op de fiets te stappen, richting de Noordmolen op landgoed Twickel. Mirre slaapt vanavond bij Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden.

Wagyu-koe masseren
Wagyu-koeien krijgen het beste leven dat een boerderijdier zich maar kan wensen. Hij mag bier drinken, naar klassieke muziek luisteren en krijgt dagelijks een massage. Het ras komt uit Japan en Wagyu betekent letterlijk: Japans rund. Er zijn maar twaalf veehouderijen met Wagyu-koeien in Nederland. Volgens kenners is het vlees 'zo zacht dat het smelt in de mond'. Daar in tegen ook het duurste vlees ter wereld. Na de koeien te hebben gemasseerd is het tijd om te lunchen bij Grand Café de Zon in Goor. Na acht dagen Hofhoppen in Hof van Twente, sluit Mirre af op landgoed Twickel bij Carelshaven.

Ook zo enthousiast geworden als Mirre? Kom dan ook naar Hof van Twente en ga Hofhoppen, laat je verassen door de veelzijdigheid! Bekijk al haar avonturen op: www.mirreopreis.nl.