Das Andere Holland: Duitse marktbewerking 2018/2019

Nederland heeft in 2017 bijna 5,2 miljoen vakantiegangers uit Duitsland mogen ontvangen. Daar mogen de vele Duitse dagbezoeken aan Nederland nog bij worden opgeteld. De verwachting is dat het inkomend toerisme de komende jaren blijft groeien, vooral uit de aangrenzende deelstaten Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen. Om die reden investeren Gelderland en Overijssel gezamenlijk in de Duitse marktbewerking in betreffende regio’s. Zij presenteren zich onder de naam Das Andere Holland.

Vanuit MarketingOost en Twente Marketing wordt samen met ondernemers in 2018/2019 hard gewerkt aan de promotie van Oost Nederland op de Duitse Markt. Download hier de factsheet met een overzicht van de verschillende activiteiten.

Voor wie bedoeld?
De ondernemers die hierbij aanhaken zijn partner van een driejarig Duitse markt ontwikkelprogramma. In 2017 hebben zij gebruik kunnen maken van subsidieregelingen om de basis marketing te ontwikkelen. Voorbeelden zijn een Duitstalige website (SEO/SEA),folders, taalcursussen en (marketing)kennis over de Duitse gast. In 2018 en 2019 gaan wij met deze groep ondernemers campagne voeren.

Deelnemen aan de campagne?
Mocht u vanuit jouw gemeente samen met ondernemers die voor de Duitse markt zijn toegerust willen aanhaken bij campagne activiteiten in 2018 dan kan dat nu!

Thema’s kunnen bijvoorbeeld zijn kunst en cultuur, evenementen en shoppen, fietsen en wandelen, paardrijden of bijvoorbeeld water (Dinkel en Regge).

Let wel, vóór 6 april willen wij graag weten of u deel wilt nemen.