Twentse Wallen Markelo verkozen voor Wandeling van het Jaar 2018!

De mooiste wandelroute van Nederland loopt door Markelo. De wandeling Twentse Wallen Markelo die is uitgezet door Truus Wijnen kreeg van de 15 genomineerde routes de meeste stemmen! De verkiezing werd uitgeschreven door wandelzoekpagina.nl.

De wandeling is ca. 13 km en begint bij het VVV Informatiepunt in Markelo. Via het centrum gaat de route richting de Markelose Berg, waar het genieten is vanwege de mooie vergezichten. De route gaat langs veel stille getuigen van de Tweede Wereldoorlogen, als loopgraven en gedenkplekken. De Schipbeek en buurtschap Stokkum zorgen voor de afwisseling in deze fantastische route.

Kerkepaden-Tichelroute
De route loopt voor een belangrijk deel over de Kerkepaden-Tichelroutes, die door de Stichting Cultuur-Historische Elementen rondom Markelo is aangelegd en beheerd wordt.

Wandelzoekpagina.nl
De verkiezing werd uitgeschreven door Wandelzoekpagina.nl. De Markelose wandeling kreeg 23% van de stemmen en hiermee geëindigd op de eerste plaats, nummer 2 is Landgoed wandeling Wierssepad deze kreeg 13% van de stemmen.

Download de route
Nu al zin om deze route te wandelen? Hier kun je de routebeschrijving en –kaart downloaden.

Op tv bij Omroep Max
Omroep Max heeft op woensdag 14 februari jl. aandacht besteed aan de wandelroute Twentse Wallen Markelo. Heb je de uitzending Hallo Nederland gemist? Bekijk de aflevering hier: https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/hallo-nederland/hallo-nederland/POW_03738331/