Markelose wandelroute genomineerd

De wandeling Twentse Wallen Markelo die is uitgezet door Truus Wijnen is genomineerd als 1 van de 15 wandelroutes in Nederland voor de verkiezing Mooiste Wandeling 2018.

Deze Markelose wandelroute loopt voor een belangrijk deel over de Kerkepaden-Tichelroutes, die door de Stichting Cultuur-Historische Elementen Rondom Markelo is aangelegd en beheerd wordt. Tot en met 4 februari 2018 kun je jouw stem uitbrengen op de in totaal 15 wandelroutes in Nederland op de wandelzoekpagina.

Stem ook!

De circa 13 km lange wandelroute die door Truus Wijnen is uitgezet, laat de wandelaar vele kenmerkende eigenschappen van het Markelose landschap beleven. Zo zijn de Markelose Berg, de Kattenberg en De Hulpe opgenomen in de route maar ook het open landschap langs de Schipbeek en het beschermde dorpsgezicht van Stokkum met zijn monumentale historische boerderijen. Ook voert de wandeltocht langs vele sporen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals het Overijssels Verzetsmonument, Duitse loopgraven en een onderduikershol.

Op de genoemde website – die veelvuldig bezocht wordt door wandelaars – staat een grote hoeveelheid aan wandelroutes, waaronder ook diverse wandelingen van Truus Wijnen. In mei wordt haar nieuwe wandelgids ‘Wandelen op de Twentse Wallen’ uitgegeven door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, waarin behalve de genomineerde route ook een route over De Borkeld en de Herikerberg opgenomen zijn.