Fietsroute Boerenervenroute Diepenheim is gepresenteerd

Op zaterdag 9 september jl. is de Boerenervenroute Diepenheim gepresenteerd tijdens de feestelijke opening van Open Monumentendag. Deze nieuwe fietsroute is ca. 30 km en gaat langs fraaie boerenerven.

Rondom Diepenheim zijn eeuwenoude boerenerven te vinden, al dan niet onderdeel van één van de omliggende landgoederen. Een flink aantal van deze fraaie erven is opgenomen in deze nieuwe fietsroute. De route is beschreven en geeft achtergrondinformatie over de boerenerven. Via QR-codes kunnen er filmpjes worden bekeken, waardoor je nog meer informatie krijgt over het erf.

Het ingetekende kaartje laat zien hoe de route loopt en waar de boerenerven, toeristische attracties en horeca te vinden zijn. Start- en eindpunt van de route is het VVV Agentschap, Cultuurcentrum Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 in Diepenheim.

De Boerenervenroute in Diepenheim is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de VVV Tourist info’s in de Hof van Twente en via de webwinkel op vvvhofvantwente.nl. De prijs bedraagt € 2,95.

De route is gerealiseerd in het kader van Open Monumentendag Hof van Twente. Met dank aan de Historische Vereniging Old Deep’n, de gemeente Hof van Twente, een aantal Diepenheimse landgoederen en de eigenaren van de boerenerven.