Wandelroute Stolpersteine in Goor gepresenteerd

Op zaterdag 10 september is de nieuwe wandelroute Stolpersteine in Goor gepresenteerd tijdens de Open Monumentendagen Hof van Twente. Het thema van dit jaar ‘Iconen & symbolen’ is voor de Stichting Stolpersteine Goor en VVV Hof van Twente aanleiding geweest om de Stolpersteine in Goor te verbinden door middel van een wandelroute als drukwerk en als groepswandeling onder leiding van een gids.

Stolpersteine betekenen letterlijk struikelstenen. Het zijn mini-monumentjes van messing (10 x 10 cm groot) met daarop de naam van het slachtoffer van de Holocaust 1933-1945. Men treft de steen gewoon op straat aan, voor het huis waar het oorlogsslachtoffer heeft gewoond. Initiatiefnemer en kunstenaar Günter Demnig plaatste vanaf 1994 tot medio 2016 57.000 Stolpersteine, in 1.600 steden en dorpen, in twintig landen, waarvan 4.000 in Nederland en 16 in de Hof van Twente (Goor).

De wandelroute Stolpersteine in Goor is ca. 3,5 km lang en is als drukwerk verkrijgbaar bij de VVV Tourist info’s in Hof van Twente en via de webwinkel. De prijs bedraagt € 2,95. Het is ook mogelijk om deze route te lopen onder leiding van een gids. Aanvragen kunnen per e-mail worden gedaan bij de Stichting Stolpersteine Goor, de heer G. Alink, gerrit.alink@concept.nl.