Een nog betere fietsbeleving in Twente

De laatste informatie voor iedereen die graag in Twente op de fiets stapt en gebruik maakt van het fietsnetwerk of andere routenetwerken in Twente.

Als fietser kun je binnenkort het vernieuwde Fietsnetwerk Twente Beleven. Het Fietsnetwerk Twente wordt momenteel sterk verbeterd. Dit betekent: het oplossen van knelpunten, integreren van nieuwe fietspaden, mooie routes rondom steden en het maken van diverse nieuwe routes om fietsers langs de mooiste plekken te leiden.

Status verbetering
Momenteel zit de verbetering van het Fietsroutenetwerk Twente in een overgangsfase. De routes in de gemeenten Haaksbergen, Enschede, Losser, Wierden, Rijssen-Holten, Hellendoorn en Twenterand zijn fysiek gereed. Borne is in de zomer aan de beurt. Tubbergen, Dinkelland, Oldenzaal, Hengelo en Almelo volgen de komende tijd. Onze gemeente, Hof van Twente, volgt na de zomer. Bestaande routes worden hier tijdelijk omgeleid en op de infopanelen zijn stickers met informatie over de werkzaamheden te vinden.

Kaartmateriaal
Van de gemeenten waar het vernieuwde Fietsnetwerk fysiek al klaar is, zijn uitsneden uit de nieuwe fietskaart beschikbaar totdat de geheel vernieuwde Fietsnetwerkkaart verschijnt. Deze uitsneden zijn beschikbaar via de plaatselijke VVV’s/TI’s en online te vinden via www.routnetwerkentwente.nl. Een vernieuwde editie van de Fietsnetwerkkaart Twente met de knooppunten en alle mooie bewegwijzerde thema’s verschijnt in de nazomer.

Routenetwerken Twente algemeen
Routenetwerken Twente bestaat uit het Fietsnetwerk, Wandelnetwerk, het MTBnetwerk, het Paardrijnetwerk en het Autonetwerk. Het is een toegankelijk systeem voor verschillende doelgroepen met verschillende toeristische infopunten en overstappunten. Naast het verbeteren van de routenetwerken in het veld werkt Routenetwerken Twente hard aan de offline en online doorontwikkeling.